top of page

Haf Power Solutions valgt som systemintegrator av power system til Island Condor.

Haf Power Solutions AS (HPS), en del av ACEL Group, har blitt valgt av Island Offshore som systemintegrator av power system til Island Condor ved Myklebust Verft. Dette representerer nok en leveranse av HPS for rederiet, etter kontinuerlig drift av et tilsvarende system på Island Clipper siden 2019.

 

Prosjektet omfatter leveranse av cBull batterisystem med system bestående av PMS, ESS, PFC og EMS som bidrar til miljøfordeler og økt energieffektivitet. HPS ser frem til å fortsette samarbeidet med Island Offshore og takker for tilliten.

 

Dette prosjektet understreker nok en gang at ACEL Group sin strategiske satsing på ombygging, vedlikehold og service for eksisterende skip er velvalgt. Vi jobber kontinuerlig for å videre utvide vår virksomhet i retrofit-markedet. Der er en klar trend for å satse på ombygginger og vedlikehold av eksisterende skip framfor nybygg, og vi er glade for å ha muligheten til å bidra til bærekraftig utvikling av marine og offshore-industrien, sier Bengt-Olav Berntsen.

 

Vi har jobbet lenge med dette prosjektet og ser tilpasningsevnen til HPS. Denne batteripakken skal integreres inn i fartøyet i forbindelse med en forlenging av fartøyet og samarbeidet mellom skipsdesigner, HPS og Island Offshore har fungert veldig godt. Vi håper dette samarbeidet kan styrkes i tiden framover når teknologien går mot mer elektrifisering i offshoresektoren, sier Trond Hauge, teknisk sjef i Island Offshore.

 

HPS er en systemintegrator som spesialiserer seg på elektriske hybridsystemer for skip. De utvikler systemer med høy feiltoleranse og alternative driftsmoduser. Selskapet bruker standard industrielle komponenter med tilpasset og proprietær programvare for å forbedre energieffektiviteten, redusere driftskostnadene og karbonfotavtrykket i skipsindustrien.

 

ACEL Group har hovedkontor i Ålesund og består av selskapene Haf Power Solutions AS, ACEL AS, ACEL Baltic UAB og har i dag til sammen ca 170 ansatte. Ved vårt hovedkontor i Ålesund, har vi avdelinger innen engineering, tavleproduksjon, marine installasjoner, maritim og offshore service worldwide, power systems, automasjon, elektroinstallasjon & service mot bolig- og næringsbygg. Gruppen har også serviceavdelinger i Ørskog og Fjord (Valldal).

 


Island Condor, bilde fra Island Offshore

Commentaires


bottom of page