top of page

HYBRIDKONTRAKT TIL ACEL OG HAF POWER SOLUTIONS

ACEL OG HAF POWER SOLUTIONS ER TILDELT KONTRAKTEN OM LEVERING AV HYBRIDSYSTEMET TIL DEN NYETURISTBÅTEN MS «BARD». BÅTEN SKAL BYGGES HOS MARITIME PARTNER I ÅLESUND, SOM OGSÅ BYGGER REDERIETS FØRSTE BÅT MS «BRIM».
Vi er svært stolte av å få levere til dette innovative prosjektet hvor seilingen på batteri ikke bare gir økonomiske og miljømessige fordeler, det bedrer også opplevelsen om bord sier Kjell-Christian Krohn Dale, styrets leder i Haf Power Solutions AS. Forestill deg å gli lydløst gjennom vannet uten vibrasjoner fra motorer som forstyrrer dyrelivet rundt, med store vindusflater omringet av fantastisk natur, med undervannsmikrofoner og undervannsdroner som lar deg utforske det som befinner seg under overflaten.

Leveransen blir en del av den komplette elektropakken fra ACEL som inkluderer elektroprosjektering, AC og DC tavler, installasjon, test og idriftsettelse. Det er godt å se at vår strategi om å fokusere på prosjekter som er forankret i bærekraft og energieffektivitet lykkes, vi begynner nå å få en lang referanseliste fra prosjekter som inneholder installasjon av batterisystem sier Anders Vedlog, avdelingsleder for Marine installasjon i ACEL AS. En av styrkene til Haf Power Solutions er fleksibiliteten som gjør at vi kan tilby nøkkelferdige løsninger sammen med ACEL AS og Høglund Marine Solutions. Sammen har partene mulighet til å ta ansvaret for hele det elektriske systemet, med fremdriftssystem – Dette gjør at kunden har en part å forholde seg til gjennom hele prosjektperioden. Systemet blir utviklet med et fokus på vektbesparelse for ytterligere energieffektivitet, og bygges rundt en 800 kWh «lightweight» Corvus Dolphin batteripakke fra Corvus Energy. Systemet styres fra vårt egenutviklede Energy Management og Power Management System og vil i sin helhet kunne kontrolleres fra kontrollstolen i styrhuset. Vi trengte en fleksibel løsning tilpasset mindre skip, der vektbesparelse og plasseffektivitet er helt avgjørende. Evnen ACEL og Haf Power Solutions viste til å finne en innovativ løsning som tar hensyn til vårt driftsmønster og bruk gjorde valget enkelt. Vi er stolte over å ha en lokal leverandør som forstår fokuset vårt på en optimal opplevelse for gjestene sier Espen Larsen-Hakkebo fra Brim Explorer. Vi takker for tilliten fra verft og rederi, vi gleder oss til å jobbe videre med dette fremtidsrettede prosjektet. Det er givende å være med på utviklingen av fremtidens sightseeing cruise for Brim Explorer som er en spydspiss i skiftet til miljøvennlig turisme sier Krohn Dale.

Comments


bottom of page